in the ‘hood…

Afgelopen weekend waren er een aantal interessante projecten open voor het publiek. Hier zijn twee geweldige initiatieven in de wijk Amsterdam Oost.
Nederland zit met een groot uienoverschot. Om te voorkomen dat ze rotten of worden weggegooid, heeft Mediamatic een kwart miljoen uien van de Texelse boer Jo Flens gered. In het weekend van 30 maart t/m 1 april kon je onbeperkt gratis uien halen op de VOC-kade. Verschillende koks lieten je vanuit hun mobiele keukens de lekkerste uiengerechten proeven. Je kon genieten van een drankje, culinaire uiengerechten, DJ Aletro en een optreden vanWasted Years of Pumping Iron. Mensen konden meehelpen met uien schillen voor de mobiele koks om daar een heerlijke gratis maaltijd voor terug te krijgen.

en verder in Oost..

Een vijftigtal buurtbewoners uit Amsterdam Oost heeft zaterdag  31 maart een nieuwe buurtmoestuin geopend in het Polderweggebied. De tuin ligt op het terrein van het gekraakte Dierenasiel, dat inmiddels is omgetoverd tot sociaal-cultureelbuurtcentrum “De Valreep”.
De initiatiefnemers willen de desolate zandvlakte van het ernstig vertraagde stadsontwikkelingsproject “Oostpoort” omzetten in een groene oase voor de buurt.
De tuintjes bestaan uit grote zakken met aangevoerde tuinaarde. Vanwege de vervuilde ondergrond werd er besloten verhoogde groentebedden aan te leggen, zodat er veilig groenten kunnen worden gekweekt
De toekomst van de buurtmoestuin is nog onzeker. Projectontwikkelaar OCP wil hier een verkoopkantoor voor te bouwen woningen in Oostpoort inrichten. Maar de bouw van die woningen laat nu al jaren op zich wachten. Het enorme enthousiasme voor de Valreep toont aan wat de buurt wil. Het Stadsdeel wordt daarom opgeroepen om dit project te legaliseren.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s